Αιτιολογικές Θεραπείες

Οι Αιτιολογικές θεραπείες, στοχεύουν στην αντιμετώπιση της Νόσου της Ακμής στη ρίζα της, εντοπίζοντας και καταπολεμώντας τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος, που συνήθως κρύβεται σε βαθύτερα οργανικούς λόγους. Τέτοια αποτελούν, τόσο οι Ορμονικές ανισορροπίες που βιώνει ένας Οργανισμός, όσο και τα Χρόνια, Μεταβολικά προβλήματα.


aitiologikes therapeies-akmi

 

Για την αντιμετώπιση της Ορμονικής ανισορροπίας, η πλειοψηφία της Ιατρικής κοινότητας προτείνει τη χορήγηση αντισυλληπτικών χαπιών, δηλαδή τη χρήση χημικών, Συνθετικών Ορμονών, που όμως έχουν διαφορετική μοριακή σύσταση από τις Ορμόνες που παράγει ο Οργανισμός και ως εκ τούτου, ενοχοποιούνται για πολλές και ποικίλες επιπτώσεις. Από την άλλη, πέραν από τις Συνθετικές Ορμόνες, υπάρχει και η δυνατότητα χορήγησης Φυσικών (Βιομιμητικών) Ορμονών, που διαθέτουν ακριβώς την ίδια μοριακή σύσταση με τις Ορμόνες που παράγονται από τον Οργανισμό μας. Ως αποτέλεσμα, οι Φυσικές (Βιομιμητικές) Ορμόνες απορροφούνται και ενσωματώνονται στις Ορμόνες που παράγει το σώμα μας, αποδίδοντας αφενός μόνο οφέλη για τη γενικότερη καλή υγεία του ατόμου και αφετέρου, διορθώνοντας την Ορμονική ανισορροπία. Με αυτόν τον τρόπο, πέραν όλων των υπόλοιπων θετικών αποτελεσμάτων που το άτομο βιώνει, η Νόσος της Ακμής αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί και τα ακνεϊκά συμπτώματα να εξαλείφονται.

Πολύ συχνά, μέσα από τη διαδικασία των εξατομικευμένων εξετάσεων ανευρίσκονται επίσης άλλα υποκείμενα Νοσήματα, τα οποία συνυπάρχουν με τη Νόσο της Ακμής. Κάποια από αυτά είναι το Σύνδρομο Cushing, Θυρεοειδοπάθειες και το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών. Οι εν λόγω παθογόνες καταστάσεις, πέραν από τις λοιπές ανισορροπίες που δημιουργούν στον Οργανισμό, σχετίζονται με την εκδήλωση συμπτωμάτων Ακμής.

Από την άλλη, με δεδομένο ότι η Νόσος της Ακμής συνδέεται πολύ συχνά με Μεταβολικού τύπου αίτια, γίνεται αμέσως κατανοητό ότι μόνο οι θεραπείες που στοχεύουν στην αποκατάσταση των κυτταρικών αυτών αλλοιώσεων και βλαβών, μπορούν να είναι αποτελεσματικές για την υποχώρηση των ακνεϊκών συμπτωμάτων. Τέτοιου είδους Ιατρικά Πρωτόκολλα, που στοχεύουν στην αποκατάσταση της Μεταβολικής αιτιολογίας Ακμής, αποκαθιστούν εξίσου, λοιπές Χρόνιες και Μεταβολικές παθολογικές καταστάσεις.

Η Ακμή είναι ένα Χρόνιο και πολυπαραγοντικό Νόσημα, που οφείλει την ύπαρξή του σε παράγοντες όπως η Γενετική προδιάθεση, οι Μεταβολικές δυσλειτουργίες, η Ορμονική ανισορροπία κ.α. Το κλειδί για την αντιμετώπιση των ακνεϊκών συμπτωμάτων είναι η ανεύρεση των πραγματικών αιτίων που τη γεννούν. Με τη σωστή διάγνωση και την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, το άτομο μπορεί σταδιακά να απαλλαγεί από το εν λόγω Νόσημα, αποκτώντας βελούδινη και καθαρή επιδερμίδα.

 

Dr. Νικολέτα Κοΐνη M.D.

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, PgD in Genomic Medicine and Healthcare
Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής, Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής.

(Diplomate and Board Certified in Anti-aging, Preventive, Functional and Regenerative Medicine from A4M (American Academy in Antiaging Medicine).

 

Διαβάστε Επίσης


Ορμονική Αποκατάσταση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

iatormap
ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Λεωφορεία
550 – Α7 – Α8 – Χ14 Στάση Ήβη
040 δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου στάση Άγιος Ελευθέριος στα 100μ προς Κηφισίας
 
Προαστιακός
Από / Προς Αεροδρόμιο στάση Κηφισίας στα 100μ προς Κηφισιά βρίσκεται η οδός Σωρού
 
Με ιδιωτικό μέσο
Η Ιατρική μονάδα διαθέτει μεγάλο ιδιωτικό πάρκινγκ ασθενών.
 
Παρκινγκ_Ιάτωρ

Σωρού 13, Μαρούσι, 15125

+30 210 2204100

acnefreemed@gmail.com

Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ