Ακμή και Μεταβολικό Σύνδρομο

 

Η διαδικασία του Μεταβολισμού σταματά να λειτουργεί σωστά. Ως εκ τούτου, το κύτταρο αρχίζει να υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα το άτομο να είναι πιο ευάλωτο σε Λοιμώξεις και Νοσήματα, όπως είναι η Ακμή.

akmi-metavolismos-enilikes

 

Τα θρεπτικά στοιχεία που λαμβάνουμε μέσω της τροφής, χρησιμοποιούνται από τον Οργανισμό μας, ως η βασική πηγή παραγωγής ενέργειας. Ολόκληρη η διαδικασία αυτή ονομάζεται Μεταβολισμός και στην ουσία πρόκειται για το σύνολο των βιοχημικών αντιδράσεων, που πραγματοποιούνται στα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος. Ο Μεταβολισμός αποτελείται από δύο διαδικασίες, από αυτήν του καταβολισμού και του αναβολισμού. Ο καταβολισμός αποτελεί τη διαδικασία, κατά την οποία τα θρεπτικά στοιχεία διασπώνται σε μικρότερα τμήματα (για παράδειγμα οι πρωτεΐνες μετατρέπονται σε αμινοξέα), ενώ στον αναβολισμό το κύτταρο συνθέτει ουσίες (παραδείγματος χάριν οι υδατάνθρακες συνθέτουν οξυγόνο) και με αυτόν τον τρόπο δεσμεύεται ενέργεια στον Οργανισμό.

 

Βιταμίνες και Ακμή

Είτε εξαιτίας τροφών χαμηλής θρεπτικής αξίας, είτε εξαιτίας άλλων παραγόντων όπως είναι το οξειδωτικό στρες, η διαδικασία του Μεταβολισμού σταματά να λειτουργεί σωστά. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Οργανισμός δε λαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα βιταμινών και ιχνοστοιχείων που χρειάζεται, προκειμένου να διενεργηθούν σωστά οι διαδικασίες του αναβολισμού και του καταβολισμού. Ως εκ τούτου, το κύτταρο αρχίζει να υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα το άτομο να είναι πιο ευάλωτο σε Λοιμώξεις και Νοσήματα. Η διατήρηση της καλής υγείας του Οργανισμού όμως δεν έχει να κάνει μόνο με διατροφικές και άλλες επιλογές και συνήθειες του ατόμου, καθώς οι πιθανές δυσλειτουργίες έχουν άμεση σχέση και με τη Γενετική του προδιάθεση.

Σε κάθε περίπτωση, όπου κι αν οφείλεται η δυσλειτουργία του Μεταβολισμού, το αποτέλεσμα είναι ότι σε κυτταρικό επίπεδο δημιουργείται έλλειψη ή κακή λειτουργία ορισμένων ενζύμων. Η έλλειψη ενζύμων λειτουργεί αρνητικά για τον Οργανισμό, καθώς εξαιτίας αυτής δε γίνονται ορισμένες χημικές αντιδράσεις κι έτσι οι ουσίες που σε κανονικές συνθήκες θα είχαν υποστεί διάσπαση, τώρα συσσωρεύονται στον Οργανισμό και πολλές φορές μετατρέπονται σε τοξικές. Ως αποτέλεσμα, το σώμα μας αντιδρά, εκδηλώνοντας ποικίλα κλινικά συμπτώματα, κάποια από τα οποία μπορεί να είναι δερματικής φύσεως, όπως η Ακμή.

 

Αγωγή για την Ακμή

Η τεχνολογική εξέλιξη και η ιατρική πρόοδος μάς έχουν επιτρέψει να ανευρίσκουμε τα ακριβή, κυτταρικά αίτια, που οδηγούν στο Μεταβολικό Σύνδρομο, δίνοντάς μας έτσι τη δυνατότητα αποκατάστασής τους. Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικές εξετάσεις που γίνονται στο πλαίσιο της διερεύνησης των βαθύτερων οργανικών αιτίων που οδηγούν σε Ακμή, καθώς επίσης και σε άλλα Χρόνια και Μεταβολικά Νοσήματα, δίνουν τη δυνατότητα δημιουργίας Ιατρικού Πρωτοκόλλου, που στοχεύει στη γενικότερη αποκατάσταση της καλής υγείας του ατόμου. Αντιμετωπίζοντας δηλαδή τις πιθανές παρεκκλίσεις στις διαδικασίες του αναβολισμού και καταβολισμού, ο Οργανισμός αρχίζει σταδιακά να κάνει σωστές καύσεις, με αποτέλεσμα όλες οι χρόνια παθογόνες καταστάσεις να αποκαθίστανται και τη θέση τους να παίρνουν μόνο θετικά για το άτομο αποτελέσματα.

Η Ακμή που προκύπτει από Μεταβολικούς παράγοντες, επομένως, έχει πολύ βαθύτερα αίτια ύπαρξης, καλά κρυμμένα στους κυτταρικούς μηχανισμούς. Έτσι, όταν αντιμετωπίζεται με πρόσκαιρα σχήματα ιατρικών αγωγών, η Ακμή μεταβολικής προέλευσης θα επιστρέψει, τη στιγμή που δεν έχει δοθεί σαφής και οριστική λύση στο πρόβλημα της Μεταβολικής δυσλειτουργίας.

 

Dr Νικολέτα Κοΐνη MD

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Ιατρός Λειτουργικής, Αντιγηραντικής, Προληπτικής και Αναγεννητικής Ιατρικής
Diplomate and Board Certified in Anti-aging, Preventive, Functional and Regenerative Medicine from A4M (American Academy in Antiaging Medicine)

 

Διαβάστε Επίσης


Τύποι και Κλινική Ακμή

Ακμή στις Γυναίκες

Ακμή στους Άνδρες

Εξετάσεις

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

iatormap
ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Λεωφορεία
550 – Α7 – Α8 – Χ14 Στάση Ήβη
040 δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου στάση Άγιος Ελευθέριος στα 100μ προς Κηφισίας
 
Προαστιακός
Από / Προς Αεροδρόμιο στάση Κηφισίας στα 100μ προς Κηφισιά βρίσκεται η οδός Σωρού
 
Με ιδιωτικό μέσο
Η Ιατρική μονάδα διαθέτει μεγάλο ιδιωτικό πάρκινγκ ασθενών.
 
Παρκινγκ_Ιάτωρ

Σωρού 13, Μαρούσι, 15125

+30 210 2204100

acnefreemed@gmail.com

Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ