Μεταβολικό Σύνδρομο και Ακμή

 

Ο Μεταβολισμός και οι διαδικασίες που περιλαμβάνει

Τα θρεπτικά στοιχεία που λαμβάνουμε μέσω της τροφής, χρησιμοποιούνται από τον Οργανισμό μας, ως η βασική πηγή παραγωγής ενέργειας. Ολόκληρη η διαδικασία αυτή ονομάζεται Μεταβολισμός και στην ουσία πρόκειται για το σύνολο των βιοχημικών αντιδράσεων, που πραγματοποιούνται στα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος. 


Μεταβολισμός και Ακμή

 

Ο Μεταβολισμός αποτελείται από δύο διαδικασίες, από αυτήν του καταβολισμού και του αναβολισμού. Ο καταβολισμός αποτελεί τη διαδικασία, κατά την οποία τα θρεπτικά στοιχεία διασπώνται σε μικρότερα τμήματα (για παράδειγμα οι πρωτεΐνες μετατρέπονται σε αμινοξέα), ενώ στον αναβολισμό το κύτταρο συνθέτει ουσίες (παραδείγματος χάριν οι υδατάνθρακες συνθέτουν οξυγόνο) και με αυτόν τον τρόπο δεσμεύεται ενέργεια στον Οργανισμό.

Μεταβολική δυσλειτουργία και συμπτώματα Ακμής

Για διάφορους όμως λόγους (κακή διατροφή, οξειδωτικό στρες, γενετική προδιάθεση κ.α.), πολλές φορές η διαδικασία του Μεταβολισμού σταματά να διενεργείται ομαλά κι ως εκ τούτου, η δυσλειτουργία αυτή επεκτείνεται σε κυτταρικό επίπεδο και σταδιακά, στο σύνολο του οργανισμού. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στο σώμα μας δε γίνονται ορισμένες από τις απαραίτητες χημικές αντιδράσεις κι έτσι οι ουσίες που σε κανονικές συνθήκες θα είχαν υποστεί διάσπαση, τώρα συσσωρεύονται και πολλές φορές μετατρέπονται σε τοξικές. Ως αποτέλεσμα, το άτομο γίνεται ευάλωτο σε Λοιμώξεις και στην ανάπτυξη ποικίλων Νοσημάτων, κάποια από τα οποία μάλιστα είναι δερματικής φύσεως, όπως η Ακμή.

 

Μεταβολική αντιμετώπιση της Ακμής

Οι ειδικές εξετάσεις που γίνονται στο πλαίσιο της διερεύνησης των βαθύτερων οργανικών αιτίων που οδηγούν στο Χρόνιο και Μεταβολικό Νόσημα της Ακμής, δίνουν τη δυνατότητα στον ειδικό Ιατρό να δημιουργήσει Ιατρικά Πρωτόκολλα, που στοχεύουν στην αποκατάσταση όλων των πιθανών παρεκκλίσεων που λαμβάνουν χώρα στις διαδικασίες του αναβολισμού και καταβολισμού. Έτσι, ο Οργανισμός αρχίζει σταδιακά να κάνει σωστές καύσεις, με αποτέλεσμα όλες οι χρόνια παθογόνες καταστάσεις να αποκαθίστανται και τη θέση τους να παίρνουν μόνο θετικά για το άτομο αποτελέσματα.

 

 

Dr Νικολέτα Κοΐνη MD

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Ιατρός Λειτουργικής, Αντιγηραντικής, Προληπτικής και Αναγεννητικής Ιατρικής
Diplomate and Board Certified in Anti-aging, Preventive, Functional and Regenerative Medicine from A4M (American Academy in Antiaging Medicine)

 

Διαβάστε Επίσης


Ακμή- Τι είναι

Τύποι Ακμής

Αίτια της Ακμής

Ακμή και Μικρόβια

Ορμόνες & Ακμή

Θεραπεία της Ακμής

Πειθαρχία Ασθενών

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

iatormap
ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Λεωφορεία
550 – Α7 – Α8 – Χ14 Στάση Ήβη
040 δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου στάση Άγιος Ελευθέριος στα 100μ προς Κηφισίας
 
Προαστιακός
Από / Προς Αεροδρόμιο στάση Κηφισίας στα 100μ προς Κηφισιά βρίσκεται η οδός Σωρού
 
Με ιδιωτικό μέσο
Η Ιατρική μονάδα διαθέτει μεγάλο ιδιωτικό πάρκινγκ ασθενών.
 
Παρκινγκ_Ιάτωρ

Σωρού 13, Μαρούσι, 15125

+30 210 2204100

acnefreemed@gmail.com

Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ