Κοντεύω τα 40. Γιατί έχω Ακμή;
Η Ακμή είναι ένα πολύ κοινό δερματικό Ορμονικής αιτιολογίας Νόσημα που εκδηλώνεται συνήθως κατά την εφηβική ηλικία του οργανισμού. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται ολοένα και περισσότερα περιστατικά ανθρώπων που πάσχουν από Ακμή, ενώ βρίσκονται στην ενήλικη ζωή τους.
Μετά τα 25 μας χρόνια, είναι γνωστό ότι αρχίζει η Ορμονική πτώση του οργανισμού. Αυτό συνεπάγεται την Ορμονική ανισορροπία του ατόμου, η οποία φέρει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ποικίλων συμπτωμάτων ή τη γέννηση Νοσημάτων, όπως είναι η Ακμή.
Εξίσου σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ακνεϊκών στοιχείων παίζει και η διατροφή μας. Η αυξημένη τοξικότητα που δημιουργείται από τις προσλαμβάνουσες τροφές μπορεί να προκαλέσει αύξηση της ινσουλίνης στον οργανισμό, η οποία με τη σειρά της λειτουργεί ως αυξητικός παράγοντας στην ανάπτυξη σμήγματος και την εμφάνιση Ακμής.
Οι διατροφικές συνήθειες από την άλλη, διεγείρουν την ανάπτυξη δυσαπορρόφησης των απαραίτητων, θρεπτικών για το σώμα μας στοιχείων από το γαστρεντερικό μας σύστημα, ενώ παράλληλα καταστρέφουν τα απαραίτητα προβιοτικά του εντέρου.
Σταδιακά, λοιπόν, αρχίζει να εμφανίζεται δυσλειτουργία στον Μεταβολισμό, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη του Μεταβολικού Συνδρόμου. Έτσι, αρχίζει η κυτταρική φθορά και το άτομο γίνεται ευάλωτο στην ανάπτυξη ασθενειών και χρόνιων Νοσημάτων, όπως, μεταξύ άλλων, είναι και η Ακμή.
Τέλος, εξωγενείς παράγοντες όπως η περιβαλλοντική τοξικότητα και η χρήση καλλυντικών τα οποία περιέχουν συντηρητικά και λοιπά χημικά στοιχεία που φράσσουν τους πόρους, συμβάλλουν στην ανάπτυξη συμπτωμάτων Ακμής.
Οι παράγοντες που συντελούν για την ανάπτυξη της Ακμής ενηλίκων, πολύ συχνά συνεπιδρούν με άλλους παράγοντες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εμφάνιση κι άλλων, χρόνιων Νοσημάτων, που θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η επαναρρύθμιση των Ορμονικών τιμών με φυσικές (βιομιμητικές) Ορμόνες, καθώς και η διερεύνηση των μεταβολικών μονοπατιών αποτελούν τη μοναδική λύση για την αντιμετώπιση της Ακμής και άλλων υποκείμενων Νοσημάτων.