Μη Επεμβατική θεραπεία χωρίς ουλές και σημάδια

 

Οι επεμβατικές θεραπείες αποτελούν τη στοχευμένη λύση για την αντιμετώπιση ορισμένων ακνεϊκών στοιχείων, όπως είναι  οι κλειστοί φαγέσωρες και οι κύστεις κλειστού τύπου.

Κάποιες από αυτές είναι οι τοπικές χειρουργικές επεμβάσεις- διανοίξεις, η τοπική εφαρμογή Σαλικυλικού οξέως, οι τοπικές επεμβατικές θεραπείες και η Δερμοαπόξεση.

Πολλές από τις θεραπείες αυτού του τύπου γίνονται προκειμένου να αφαιρεθούν οι ανώτερες στοιβάδες του δέρματος κι έτσι, να απομακρυνθούν οι φαγέσωρες και το σμήγμα από τους πόρους της επιδερμίδας.

Ωστόσο, οι τοπικές διανοίξει και οι τοπικές επεμβατικές θεραπείες  ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για τον ασθενή, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αφήσουν ουλές και σημάδια μετά την εφαρμογή τους.

Σε άλλες περιπτώσεις δε, όπως στις συχνές και επαναλαμβανόμενες θεραπείες εφαρμογής Σαλικυλικού οξέως, μπορεί να καταστραφεί το pH του δέρματος κι έτσι, ο οργανισμός να γίνει ακόμη πιο ευάλωτος σε πιθανές υποτροπές των ακνεϊκών στοιχείων.

Τέλος, οι επεμβατικές θεραπείες στο σύνολό τους είναι αρκετά επώδυνες και ως εκ τούτου, δυσκολεύουν εξαιρετικά τον ασθενή στη συμμόρφωσή του.

Παράλληλα, απαιτούν τις συνεχείς επισκέψεις στον χώρο του Ιατρείου και χρειάζεται πάντοτε ένα χρονικό διάστημα κάποιων ημερών, για την παρακολούθηση και αποθεραπεία του ασθενούς.

Αντίθετα, οι Αιτιολογικές θεραπείες είναι μη επεμβατικές θεραπείες, τις οποίες αποτελούν οι θεραπείες με φυσικές (βιομιμητικές) Ορμόνες και αυτές της Μεταβολικής αποκατάστασης.

Αυτές οι θεραπείες στοχεύουν στην αποκατάσταση της οργανικής λειτουργίας του ασθενούς, καθώς αντιμετωπίζουν το ακνεϊκό Νόσημα «από μέσα προς τα έξω», χωρίς τον φόβο υποτροπών.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

iatormap
ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Λεωφορεία
550 – Α7 – Α8 – Χ14 Στάση Ήβη
040 δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου στάση Άγιος Ελευθέριος στα 100μ προς Κηφισίας
 
Προαστιακός
Από / Προς Αεροδρόμιο στάση Κηφισίας στα 100μ προς Κηφισιά βρίσκεται η οδός Σωρού
 
Με ιδιωτικό μέσο
Η Ιατρική μονάδα διαθέτει μεγάλο ιδιωτικό πάρκινγκ ασθενών.
 
Παρκινγκ_Ιάτωρ

Σωρού 13, Μαρούσι, 15125

+30 210 2204100

acnefreemed@gmail.com

Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ