Ποια είναι τα πραγματικά αίτια της Ακμής;

 

Επί δεκαετίες ολόκληρες η Νόσος της Ακμής αντιμετωπιζόταν ως ένα αμιγώς δερματικό Νόσημα. Ως εκ τούτου, οι θεραπευτικές προσεγγίσεις αφορούσαν σε τοπικές ή από του στόματος φαρμακευτικές αγωγές.

Αυτές οι θεραπείες όμως, φαίνεται πως δεν έλυναν τα πραγματικά αίτια που γεννούσαν τα ακνεϊκά στοιχεία, καθώς αυτά επέστρεφαν αργά ή γρήγορα, με χειρότερες πολλές φορές υποτροπές.

Σήμερα πλέον, όπου η Ιατρική πρόοδος μάς έχει επιτρέψει να κάνουμε συγκεκριμένες εξετάσεις, οι οποίες βλέπουν σε βάθος την οργανική λειτουργία του σώματός μας, είμαστε σε θέση να ανευρίσκουμε όλες εκείνες τις πιθανές ανεπάρκειες και ανισορροπίες που ευθύνονται ουσιαστικά  για την Ακμή.

Τα βασικά αίτια που γεννούν την εν λόγω Νόσο συνδέονται κατά βάση με τις Ορμονικές ανισορροπίες και τη Μεταβολική δυσλειτουργία του οργανισμού.

Τόσο η διαταραχή των Ορμονών, ανεξαρτήτως με το φύλο και την ηλικία του ατόμου, μπορεί να πυροδοτήσει ποικίλες οργανικές διαταραχές, όπως είναι, μεταξύ άλλων και η Νόσος της Ακμής.

Από την άλλη, οι Μεταβολικές δυσλειτουργίες του γαστρεντερικού συστήματος απεικονίζονται τόσο σε κυτταρικό επίπεδο, όσο και στο μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, που είναι το δέρμα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

iatormap
ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Λεωφορεία
550 – Α7 – Α8 – Χ14 Στάση Ήβη
040 δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου στάση Άγιος Ελευθέριος στα 100μ προς Κηφισίας
 
Προαστιακός
Από / Προς Αεροδρόμιο στάση Κηφισίας στα 100μ προς Κηφισιά βρίσκεται η οδός Σωρού
 
Με ιδιωτικό μέσο
Η Ιατρική μονάδα διαθέτει μεγάλο ιδιωτικό πάρκινγκ ασθενών.
 
Παρκινγκ_Ιάτωρ

Σωρού 13, Μαρούσι, 15125

+30 210 2204100

acnefreemed@gmail.com

Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ