Τι είναι η Ροδόχρους Ακμή

 

Η Ροδόχρους Ακμή είναι μια χρόνια, Αυτοάνοση και πολυπαραγοντική δερματική Νόσος, με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα την αυξημένη αγγειακή δραστηριότητα.


Ροδόχρους Ακμή - Νόσος

 

Έχει κοινά κλινικά χαρακτηριστικά συγκριτικά με την κοινή Ακμή. Η κοινή Ακμή αποτελεί ένα πολύ κοινό Νόσημα που προσβάλλει κατά βάση άτομα που βρίσκονται στην εφηβική ηλικία, την ίδια στιγμή που η Ροδόχρους προσβάλλει κυρίως μεσήλικες των δύο φύλων. Όσον αφορά στο γυναικείο φύλο, η εν λόγω Νόσος συναντάται κατά βάση σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ηλικίας 30 έως 60 ετών.

Η παρούσα πάθηση γίνεται εμφανής από τη διάχυτη ερυθρότητα και την αγγειακή διαστολή που προκαλεί στην περιοχή του προσώπου και πιο συγκεκριμένα, στις παρειές και τη μύτη ή σπανιότερα και σε περιοχές όπως το μέτωπο και το πηγούνι. Οι πάσχοντες από Ροδόχρου Ακμή, παρουσιάζουν επίσης συμπτώματα όπως εξάψεις, διαστολή των αγγείων (τελαγγειεκτασία), Φλύκταινες (φλεγμονώδη εξογκώματα, που φέρουν ερυθρότητα γύρω τους), Βλατίδες (φαγέσωρες που μετατρέπονται σε κόκκινα ή ροζ εξογκώματα) και εξάψεις. Άλλο ένα χαρακτηριστικό της Ροδόχρου Ακμής είναι επίσης το ρινόφυμα (έντονη ερυθρότητα και διόγκωση της μύτης), κάτι που συναντάται εντονότερα στο ανδρικό φύλο.

 

Dr. Νικολέτα Κοΐνη M.D.

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, PgD in Genomic Medicine and Healthcare
Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής, Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής.

(Diplomate and Board Certified in Anti-aging, Preventive, Functional and Regenerative Medicine from A4M (American Academy in Antiaging Medicine).

 

Διαβάστε Επίσης


Τύποι

Αίτια

Διάγνωση

Θεραπεία

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

iatormap
ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Λεωφορεία
550 – Α7 – Α8 – Χ14 Στάση Ήβη
040 δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου στάση Άγιος Ελευθέριος στα 100μ προς Κηφισίας
 
Προαστιακός
Από / Προς Αεροδρόμιο στάση Κηφισίας στα 100μ προς Κηφισιά βρίσκεται η οδός Σωρού
 
Με ιδιωτικό μέσο
Η Ιατρική μονάδα διαθέτει μεγάλο ιδιωτικό πάρκινγκ ασθενών.
 
Παρκινγκ_Ιάτωρ

Σωρού 13, Μαρούσι, 15125

+30 210 2204100

acnefreemed@gmail.com

Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ