Διάγνωση Ροδόχρους Νόσου

 

Σε ορισμένες μορφές της η Ροδόχρους Νόσος μπορεί να θυμίζει άλλες δερματοπάθειες, με τις οποίες ενδέχεται να έχει ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά.


Ροδόχρους - Διάγνωση

 

Κάποιες από αυτές είναι οι πιο κοινές δερματοπάθειες, όπως μεταξύ άλλων, είναι το έκζεμα, η ψωρίαση και η κοινή Ακμή, την ίδια στιγμή που η Ροδόχρους Ακμή μπορεί να εμφανίζει κοινά χαρακτηριστικά και με άλλες, πολύ σοβαρές νόσους όπως είναι ο ερυθηματώδης λύκος, η μικτή νόσος του συνδετικού ιστού και η δερματομυοσίτιδα. Η εμπειρία του εξειδικευμένου γιατρού, επομένως, παίζει καθοριστικό ρόλο στην έγκυρη διάγνωση, που γίνεται με τη δερμοανάλυση, την ενδελεχή δηλαδή εξέταση του δέρματος του ασθενούς.

Ένας άλλος παράγοντας που ενδέχεται να συνδέεται με την εμφάνιση συμπτωμάτων της Ροδόχρους Νόσου είναι το Ακάρεο Demodex Folliculorum, το οποίο είναι κατά βάση ασυμπτωματικό και ως εκ τούτου, χρειάζεται ειδικές εξετάσεις προκειμένου να διαγνωστεί. Παρόλ’ αυτά, δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση που να επιβεβαιώνει τη συμβολή του στην αιτιοπαθογένεια της Νόσου. Σε αυτήν την περίπτωση, προκειμένου να διαγνωστεί με σαφήνεια το ακριβές αίτιο της Νόσου, μπορεί να χρειαστεί η λήψη δερματικού δείγματος σε αντικειμενοφόρο πλάκα.

 

Ροδόχρους Ακμή κι εξετάσεις

Άλλου τύπου εξετάσεις επίσης που μπορεί να προτείνει ο γιατρός είναι οι ειδικές, Μεταβολικές εξετάσεις, οι οποίες πάντοτε καλούνται να διερευνήσουν μήπως στον Οργανισμό υπάρχει κάποια Μεταβολική δυσλειτουργία, η οποία μπορεί να εκδηλώνεται με τη μορφή της Ροδόχρους Ακμής. Σε αυτήν την περίπτωση, τα αίτια της δερματοπάθειας, οφείλονται σε βαθύτερα αίτια, που υποβόσκουν στους κυτταρικούς μηχανισμούς οι οποίοι παύουν να λειτουργούν σωστά κι ως εκ τούτου, το άτομο εκδηλώνει ως αντίδραση διάφορες Χρόνιες και Μεταβολικές Νόσους, μεταξύ άλλων και τη Ροδόχρους Ακμή.

Επομένως, τα σχετικά θεραπευτικά σχήματα χρειάζεται να δίνονται αφού πρώτα έχει γίνει μια πλήρης αξιολόγηση και διάγνωση του περιστατικού. Η πιθανή, λανθασμένη διάγνωση μπορεί να αποτελέσει αιτία για υποτροπή ή δυσχέρανση των συμπτωμάτων της Νόσου κι ο ασθενής να έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Dr. Νικολέτα Κοΐνη M.D.

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, PgD in Genomic Medicine and Healthcare
Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής, Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής.

(Diplomate and Board Certified in Anti-aging, Preventive, Functional and Regenerative Medicine from A4M (American Academy in Antiaging Medicine).

 

Διαβάστε Επίσης


Τι είναι η Ροδόχρους Ακμή

Τύποι

Αίτια

Θεραπεία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

iatormap
ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Λεωφορεία
550 – Α7 – Α8 – Χ14 Στάση Ήβη
040 δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου στάση Άγιος Ελευθέριος στα 100μ προς Κηφισίας
 
Προαστιακός
Από / Προς Αεροδρόμιο στάση Κηφισίας στα 100μ προς Κηφισιά βρίσκεται η οδός Σωρού
 
Με ιδιωτικό μέσο
Η Ιατρική μονάδα διαθέτει μεγάλο ιδιωτικό πάρκινγκ ασθενών.
 
Παρκινγκ_Ιάτωρ

Σωρού 13, Μαρούσι, 15125

+30 210 2204100

acnefreemed@gmail.com

Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ