Φωτοθεραπεία LLLT (Laser)

Η μέθοδος της Φωτοθεραπείας LLLT αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπευτικές αγωγές για την αντιμετώπιση της Κοινής Ακμής.

 

Τι είναι η Φωτοθεραπεία LLLT;

Πρόκειται στην ουσία για καθαρό φως (μπλε ή κόκκινο), που εστιάζει στον δερματικό ιστό, ο οποίος φλεγμαίνει. Έτσι, το προπιονοβακτηρίδιο της Ακμής υποχωρεί και η Φλεγμονή αρχίζει σταδιακά να περιορίζεται. Οι μέθοδοι φωτοθεραπείας μπορεί να χρησιμοποιηθούν και συνδυαστικά με την τοπική θεραπεία PDT (Rhotodynamic Therapy), για την καλύτερη αντιμετώπιση των ακνεϊκών βλαβών.

 

Πώς λειτουργεί;

Για τη μέθοδο της φωτοθεραπείας συμβάλλουν παράγοντες όπως το μπλε μήκος κύματος φωτός (415 nm) και το ερυθρό μήκος κύματος (633 nm). Το φως που εκπέμπεται από το μηχάνημα φωτοθεραπείας LLLT, βοηθά στην καταστροφή των P. Acnes, καθώς έχει αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ παράλληλα, διεγείρει τους μηχανισμούς του ανοσοποιητικού συστήματος, ενεργοποιώντας την παραγωγή λευκοκυττάρων. Τέλος, μειώνει την παραγωγή των προφλεγμονωδών κυτταροκινών. Με τη διαδικασία αυτή, το δέρμα ευαισθητοποιείται στη δράση του φωτός, με αποτέλεσμα τα επιθηλιακά κύτταρα που πάσχουν, να αποπίπτουν ευκολότερα, δίνοντας έτσι στον οργανισμό την ευκαιρία να τα αναπλάσει ταχύτερα με νέα, υγιή κύτταρα.

 

Ποιος μπορεί να κάνει Φωτοθεραπεία LLLT;

Η Φωτοθεραπεία LLLT ενδείκνυται σε άτομα που δε θέλουν να λάβουν φαρμακευτική αγωγή και πάσχουν από ήπιας ή μέτριας μορφής Ακμή. Προτείνεται επίσης σε γυναίκες που βρίσκονται στη φάση της εγκυμοσύνης, σε άτομα με παθήσεις των νεφρών και του ήπατος, καθώς επίσης και σε ασθενείς, οι οποίοι εκδηλώνουν ευαισθησία και αλλεργίες σε λοιπές θεραπείες Ακμής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω θεραπευτική αγωγή μπορεί να συνδυάζεται και με φαρμακευτικές από στόματος ή τοπικές αγωγές, ενώ ενδείκνυται και σε ημέρες με έντονη ηλιοφάνεια.

 

Dr. Νικολέτα Κοΐνη M.D.

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, PgD in Genomic Medicine and Healthcare
Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής, Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής.

(Diplomate and Board Certified in Anti-aging, Preventive, Functional and Regenerative Medicine from A4M (American Academy in Antiaging Medicine).

 

Διαβάστε Επίσης


Θεραπείες με Φάρμακα

Τοπικές Θεραπείες

Επεμβατικές Θεραπείες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

iatormap
ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Λεωφορεία
550 – Α7 – Α8 – Χ14 Στάση Ήβη
040 δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου στάση Άγιος Ελευθέριος στα 100μ προς Κηφισίας
 
Προαστιακός
Από / Προς Αεροδρόμιο στάση Κηφισίας στα 100μ προς Κηφισιά βρίσκεται η οδός Σωρού
 
Με ιδιωτικό μέσο
Η Ιατρική μονάδα διαθέτει μεγάλο ιδιωτικό πάρκινγκ ασθενών.
 
Παρκινγκ_Ιάτωρ

Σωρού 13, Μαρούσι, 15125

+30 210 2204100

acnefreemed@gmail.com

Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ