Συμπτωματική ή Αιτιολογική Θεραπεία χωρίς Φάρμακα

 

Συμπτωματική θεραπεία

Η Ακμή είναι ένα χρόνιο και πολυδιάστατο δερματικό Νόσημα, που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με ορμονικούς και μεταβολικούς παράγοντες. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζεται μόνο συμπτωματικά κι επιφανειακά.

Ως εκ τούτου, οι θεραπείες που προτείνονται στους ασθενείς αφορούν σε φαρμακευτικές από του στόματος ή τοπικές αγωγές, οι οποίες όμως έχουν ισχυρές παρενέργειες και αντενδείξεις, ιδίως όταν χορηγούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οι από στόματος αγωγές μπορεί να οδηγήσουν σε τοξικότητα του ήπατος, την ίδια στιγμή που τοπικές θεραπείες υπάρχει πιθανότητα να αφήσουν σημάδια και ουλές στο δέρμα.

Ταυτόχρονα, πολλές από τις φαρμακευτικές αγωγές, καταστρέφουν την ισορροπία του pH του δέρματος, δημιουργώντας παράλληλα το κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη υποτροπών.

Αυτού του τύπου οι φαρμακευτικές αγωγές απαιτούν επίσης την υποχρεωτική και συχνή επίσκεψη του ασθενούς στο Ιατρείο για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

 

Αιτιολογική θεραπεία χωρίς φάρμακα

Από την άλλη, οι αιτιολογικές θεραπείες χορηγούνται με σκοπό να επιλύσουν τα βαθύτερα αίτια που δημιουργούν την Ακμή. Γίνονται χωρίς τη χρήση φαρμάκων και συνθετικών Ορμονών (αντισυλληπτικά) κι ως τούτου, δεν δημιουργούν αντενδείξεις και παρενέργειες.

Τα περιστατικά μπορεί να παρακολουθούνται και εξ αποστάσεως, καθώς η φυσική παρουσία του ασθενούς στον χώρο του Ιατρείου δεν χρειάζεται να είναι συνεχής. Αντίθετα, το άτομο μπορεί να προσέρχεται στο Ιατρείο μόνο μια φορά τον μήνα. Έτσι, το κόστος παρακολούθησης είναι μειωμένο.

Η αιτιολογική θεραπεία διερευνά και αποκαθιστά τις ορμονικές και μεταβολικές δυσλειτουργίες σε επίπεδο κυττάρων, ιστών και οργάνων.

Έτσι, η Ακμή αντιμετωπίζεται στη ρίζα της, με αποτέλεσμα τα ακνεϊκά στοιχεία να γίνονται παρελθόν οριστικά.

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

nkmap
ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Απέναντι από το Νοσοκομείο «Υγεία»

Από την Έξοδο 11 της Αττικής οδού, με κατεύθυνση προς Αθήνα

Συγκοινωνίες που εξυπηρετούν στο ύψος της γέφυρας της Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως Λεωφορείο 550 και Α7 στάση Αστυνομία.

Θερμοπυλών 7, Χαλάνδρι, 15233

+30 210 610 9435 +30 211 411 1351

acnefreemed@gmail.com

Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ